CNV Vakmensen

CNV Vakmensen behartigt belangen van werkende mensen in Nederland. Traditioneel zorgen wij bijvoorbeeld voor goede cao-afspraken en helpen wij werknemers bij ontslag. Steeds meer merken wij dat economische, technologische en maatschappelijke veranderingen (ook) vragen om een ander aanbod. Opgedane kennis (bijvoorbeeld tijdens een opleiding) veroudert snel en daardoor veranderen banen steeds sneller. Voor werkenden betekent dit dat zij zich zelf moeten (blijven) ontwikkelen om ‘duurzaam inzetbaar’ te zijn: blijven leren en blijven ontwikkelen en zelf aan het stuur staan van de loopbaan. Je blijven ontwikkelen heeft alleen maar voordelen. Voor jezelf (werkzekerheid, gezondheid, werkgeluk etc), maar ook voor de werkgever (concurrentiepositie, winst etc) en zelfs voor de samenleving (economische ontwikkeling, minder uitkeringen etc).

CNV Vakmensen vindt het belangrijk dat mensen individuele ontwikkelbudgetten krijgen. Hierover zullen zij praten met mensen in de politiek en met werkgevers aan de onderhandelingstafels van cao’s.
Daarnaast doet CNV Vakmensen dit door via James de benodigde dienstverlening voor Loopontwikkeling te verbeteren en makkelijker bereikbaar te maken voor werkend Nederland.