Loopbaan in de bouw

Om mee te gaan met de ontwikkelingen is het belangrijk te werken aan jouw inzetbaarheid.
We denken graag met je mee over de vragen waar jij tegen aanloopt in je werk. Om je goed te kunnen helpen, werken we intensief samen met Volandis, de sociale partners en de opleidingen in de sector.

Interesse in een loopbaantraject?

Als je interesse hebt in een loopbaantraject kun je onderstaand formulier invullen. Wij nemen dan contact met je op.


Ik ga akkoord met de privacyverklaring van James BV.

Met welke vragen kun je bij ons terecht?

Met alle vragen over je werk en loopbaan. Misschien ben je al doorverwezen door een adviseur van Volandis of je hebt zelf het initiatief genomen omdat je met vragen rondloopt. Mogelijke vragen kunnen zijn:

 • Ik wil een stap maken binnen of buiten mijn bedrijf en wil advies over hoe ik dat kan aanpakken
 • Ik wil een beter beeld krijgen van waar ik goed in ben, zodat ik mijzelf goed kan presenteren
 • Ik heb weinig plezier in mijn werk en wil daar iets aan doen
 • Ik denk erover om iets heel anders te gaan doen en wil weten welke opleiding ik daarvoor nodig heb

Wat kun je van ons verwachten?

De dienstverlening van James wordt in de bouw & infra vooralsnog betaald uit sectorgeld. En is dus voor jou kosteloos. Als je je bij ons aanmeldt, brengen we eerst met jou je loopbaanvragen in kaart.

Van de volgende diensten kun je gebruik maken:

Loopbaantraject small

 

 

In dit korte traject (3 gesprekken en onderzoek) verken je wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, of je nog goed op je plek zit en wat er beter kan. Daarbij zetten we indien nodig ook loopbaaninstrumenten in. We ronden af met een korte rapportage met actiepunten voor vervolg.

Loopbaantraject medium

 

 

In dit middellange traject (5 gesprekken, onderzoek en aanleren vaardigheden) gaan we dieper in op bovenstaande vragen en investeren samen in competenties die je inzetbaarheid vergroten. Ook vragen over stress, conflicten of bijvoorbeeld oriëntatie op een andere baan kunnen aan de orde komen.

Loopbaantraject large

 

 

In dit lange traject (7 gesprekken, onderzoek, aanleren vaardigheden, hulp bij vinden nieuwe baan) helpen we je verder als je een grotere loopbaanstap wilt zetten. Dat kan vanuit ambitie zijn maar ook door bijvoorbeeld gezondheidsproblemen of een moeizame arbeidsrelatie. We werken met een persoonlijk loopbaanplan. We starten met de oriëntatie op jezelf, gaan in de 2e fase over op werk oriëntatie en in de 3e fase op je presentatie. In de slotfase helpen we met de vervolgstappen in je eigen organisatie of met het vinden van een nieuwe werkgever. Daarbij zetten we jouw en ons netwerk in.

Los gesprek

 

 

Als je concrete loopbaanvragen hebt (welke opleiding volgen, functioneringsgesprek voorbereiden), kun je soms al in 1 advies/ coachgesprek geholpen worden. Na een telefonische intake helpen we je in 1 coachgesprek vooruit.

Driegesprek

 

 

Binnen of naast een loopbaantraject kan het zinvol zijn om met je werkgever of direct leidinggevende én een coach om de tafel te gaan. Om eraan bij te dragen dat de acties in je loopbaanplan ook echt van de grond komen. Bijvoorbeeld als je een stap wilt zetten naar een nieuwe functie, een opleiding wilt volgen of als je je werk anders in wilt vullen.

Workshops (1 dagdeel)

 

 

Wanneer er meer deelnemers zijn met gelijke loopbaanvragen dan werken we met een groepsgewijze aanpak. In een groep kun je gebruik maken van elkaars feedback en netwerk en dat helpt bij vervolgstappen. Workshops beslaan meestal een dagdeel. Thema’s zijn onder meer: plezier in je werk, werk-privé balans, netwerken, solliciteren, voorbereiding op je functioneringsgesprek of sleutelen aan je baan.

 

Je houdt zelf de regie over de coaching, alleen jij kunt bepalen of je vraag voldoende beantwoord is. Van ons kun je verwachten dat we deskundig, betrokken en praktisch aan de slag gaan, dat we de sector goed kennen en dat we de vertrouwelijkheid van elk gesprek respecteren. Ook evalueren we elk traject om daar van te leren.

Ervaringen van deelnemers

Wil je eens zien wat deelnemers te vertellen hebben over hun ervaringen met een loopbaantraject?

Kijk het filmpje van Martijn, Henk, Danielle en Alex.

Reactie van een deelnemer:
Ik ben ontzettend goed en fijn geholpen door mijn loopbaancoach! Mede dankzij haar heb ik nu mijn droombaan gevonden bij een prachtige organisatie!

Wie zijn de James coaches in de bouw & infra?

 • Nancy de Meij: Algemene loopbaanvragen
 • Paul Vissers: Regio Brabant
 • Frank Kuijper: Regio Zuid-West (Zuid-Holland, Zeeland, West-Brabant)
 • Ineke Simons: Regio Limburg
 • Janet Knoop: Regio Noord (Groningen, Friesland, Drenthe)
 • Jaap Baalbergen: Regio Noord (Friesland, Groningen, Drenthe)
 • Gerda Fellinger: Regio Overijssel, Gelderland en Midden
 • Magda van Zelderen: Regio Midden (Utrecht)
 • Christa van Werkum: Regio Midden (Utrecht)
 • Jolanda Snoek: Regio Noord-West (Noord-Holland, Flevoland)
 • Frans Seelen: Regio Oost (Gelderland, Overijssel)

Alle coaches zijn NOLOC gecertificeerd. Lees meer over onze coaches in de bouw.

Meer informatie

Heb je vragen over je loopbaan in de bouw? Bel op 030-7511900 of mail ons.

Nancy de Meij
Organisaties in de sector
Handige links