Loopbaan in de detailhandel

De sector heeft zelfbewuste werknemers nodig om de veranderingen en innovaties in de detailhandel bij te kunnen benen. Het is daarom belangrijk om continu aan jouw inzetbaarheid te werken; maak samen met James een plan om jouw mogelijkheden op een rij te zetten en eerste stappen te maken.

Voor welke vragen kun je bij ons terecht?

Met alle vragen over jouw loopbaan en werk kun je ons bellen of mailen. Bijvoorbeeld met een van de volgende vragen:

  • Ik werk in de detailhandel en mijn baan is niet meer zeker. Wat kan ik doen.
  • Ik werk in de Retail en wil een gratis loopbaanadvies.
  • Ik werkte voorheen in de detailhandel en ben op zoek naar nieuw werk
  • Ik werk bij een drogisterij die aangesloten is bij DID. Wat kan James voor mij betekenen
  • Ik denk er over om iets anders te gaan doen. Hoe pak ik dit aan.

Youfit@retail

James is uitvoerder van het project Youfit@retail. Bij Youfit@retail kun je als werknemer in de detailhandel terecht met al je vragen over je loopbaan. Wil je bijvoorbeeld dat een loopbaancoach met je meedenkt over welke opleiding er bij je past of wil je weten waar jouw kwaliteiten liggen en hoe je deze beter kunt inzetten tijdens je werk?
Je kunt kosteloos gebruik maken van onze loopbaancoaches en workshops. Dit project is een vervolgproject op Loopbaansupport Detailhandel en wordt gefinancierd door Stichting Detailhandelsfonds (SDF). We kunnen tot eind 2020 gratis diensten aanbieden voor zowel werknemers als werkgevers in de detailhandel. Kijk op de website van Youfit@retail voor alle mogelijkheden.

Gratis loopbaanscan voor werknemers

Voor alle werknemers in de Retail is het nu mogelijk een gratis loopbaanscan aan te vragen. Waar bestaat een loopbaanscan uit?

  1. Intake
  2. 2 gesprekken met online testen
  3. Persoonlijk actieplan

Na afloop heb je een actieplan gemaakt en weet je (meer) hoe je in de toekomst zelf de regie kan houden over je loopbaan.

Vanuit een project van CNV Vakmensen en de brancheorganisatie INretail is het mogelijk om deze loopbaanbegeleiding gratis te ontvangen.

Stichting Duurzame Inzetbaarheid Drogisterijen

Voor de stichting Duurzame Inzetbaarheid Drogisterijen (DID) voert James werk-naar-werk trajecten uit. Als je werkzaam bent in een drogisterij die aangesloten is bij de DID kun je daar gebruik van maken.

Wat kun je van ons verwachten?

Eerst brengen we je loopbaanvragen in kaart. Daarna stippelen we samen de route uit om je vragen te beantwoorden en een volgende stap te zetten.

Aanmelden

Meld je aan via het portaal van Youfit@retail. Als je aangeeft dat je gebruik wilt maken van een loopbaancoach in je regio, dan nemen we contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer informatie

Heb je vragen over je loopbaan? Neem contact met ons.

Nancy de Meij
Organisaties in de sector