ABN AMRO

De regie over jouw eigen loopbaan!

De ABN AMRO is voortdurend in beweging en vol van verandering. Dat brengt met zich mee dat je als ABN AMRO medewerker ook steeds meer de verantwoordelijkheid krijgt om je eigen inzetbaarheid en werkzekerheid te regelen. De Loopbaanscan van James geeft je een mooie gelegenheid om je daarbij te helpen en meer regie te krijgen over jouw loopbaan. De loopbaanscan geeft je namelijk een duidelijk inzicht in hoe je binnen je huidige functie kunt ontwikkelen, dan wel richting een andere functie binnen ABN AMRO, maar daarnaast krijg je ook een goed idee over jouw loopbaanmogelijkheden buiten de bank.
De loopbaanscan van James heeft er in de afgelopen jaren voor gezorgd dat al vele ABN AMRO collega’s met een concreet loopbaanplan verder kunnen en op deze manier weer de regie over hun eigen loopbaan hebben gekregen.

Als je voor James kiest:

 • word je begeleid door een zeer betrokken en ervaren loopbaancoach (CMI en/of Noloc gecertificeerd)
 • volg je een programma dat is toegesneden op jouw persoonlijke (werk)situatie
 • bepaal je zelf het tempo en in hoeveel tijd je het programma doorloopt
 • maak je resultaatgerichte afspraken met je loopbaancoach
 • krijg je inzicht in jouw competenties, interesses en functies op de arbeidsmarkt
 • krijg je een concreet en haalbaar advies voor jouw volgende loopbaanstap(pen)
 • maak je een Persoonlijk ActiePlan waar je mee verder kunt

Mogelijke onderwerpen tijdens de Loopbaanscan kunnen zijn:

 • Ik wil mijn plezier en inzetbaarheid in mijn huidige functie verhogen
 • Ik wil beter zicht krijgen op mijn competenties
 • Ik wil bepaalde kennis of vaardigheid vergroten
 • Ik wil een andere functie en vraag me af hoe ik dat aanpak
 • Ik zou wel eens willen weten wat mijn positie is op de veranderende arbeidsmarkt.

Er zijn natuurlijk vele andere onderwerpen mogelijk. Samen met één van onze onafhankelijke loopbaancoaches doe je een kort, maar intensief onderzoek naar jouw eigen loopbaan binnen ABN AMRO. De ervaren loopbaancoaches van James zijn CMI en/of Noloc gecertificeerd. Alle persoonlijke gegevens die je voor de loopbaanscan met ons deelt zijn persoonlijk, blijven jouw eigendom en worden door ons vertrouwelijk behandeld.

De loopbaanscan van James is een programma, waarbij je een duidelijk beeld krijgt van jouw competenties, motivatie en kansen op de arbeidsmarkt. Bovendien krijg je van een deskundige loopbaancoach concreet advies voor jouw volgende loopbaanstap. Hierna ben je in staat om je persoonlijke ontwikkelplan te maken.

Programma Loopbaanscan

Telefonische intake
Nadat je jezelf hebt aangemeld neemt de loopbaancoach van James telefonisch contact met je op, bespreekt met jou je belangrijkste vragen en staat stil bij huidige werksituatie. Verder neemt de coach jouw cv met je door en licht het programma van de Loopbaanscan toe. Daarnaast maakt de loopbaancoach een afspraak met je voor het uitgebreide persoonlijk adviesgesprek op een locatie dicht bij je in de buurt.

Onderzoek

Het onderzoek is een online onderzoek waarbij je interesses, competenties, vaardigheden, motivatie etc. worden onderzocht. Je kunt dit onderzoek thuis of op je werk doen. Door het onderzoek krijg je een helder beeld over je sterkste competenties, je belangrijkste interesses, de arbeidsgebieden waar je het beste past, maar vooral ook van welke functies/rollen het meest geschikt voor je zijn.

Analyse

De loopbaancoach van James analyseert de resultaten van het onderzoek en betrekt je werkervaring en opleidingen in zijn/haar aanbevelingen.

Nabespreking en persoonlijk advies

In een uitgebreid persoonlijk gesprek licht de loopbaancoach zijn/haar analyse toe en gaat in op jouw persoonlijke situatie en wensen. Je krijgt een concreet advies over de meest effectieve volgende loopbaanstap en welke ondersteuning daarbij zinvol is. Daarbij ontstaat een duidelijk beeld van jezelf, van je kerncompetenties, van je interesses en kernwaarden, zodat die kunnen worden vertaald in een professioneel profiel waarin je je kunt herkennen. Ook ben je dan in staat om een persoonlijk ontwikkelplan te maken en te bepalen welke mogelijke vervolgstappen/opleidingen voor je nodig zijn.

Start

Je kunt nu direct aan de slag met ons advies, de uitkomsten van het onderzoek en je ontwikkel- en actieplan. Je loopbaancoach maakt kort daarna met je een afspraak om je persoonlijke ontwikkel- en actieplan te bespreken en definitief vast te stellen. Indien gewenst kan hij/zij je nog adviseren over mogelijke nieuwe vragen die zijn ontstaan.

Kosten

Als je interesse hebt in de loopbaanscan, overleg dit dan met je leidinggevende. De kosten voor een loopbaanscan worden conform de CAO door de werkgever vergoed.

Heb je interesse, vragen of wil je aanmelden?

Je kunt ons bellen op 030-7511900 of een email sturen naar info@jamesloopbaan.nl. Als je je wilt aanmelden voor de Loopbaanscan van James Loopbaan kun je dat via Talent2Grow.