ING

Met de Loopbaanscan van Kans heb je weer koers in jouw Loopbaan!

ING zet met haar afdeling “Kies je koers” in op de ontwikkeling van alle medewerkers van ING. Door alle veranderingen in de markt en de financiële sector is ING in beweging. De organisatie verandert in hoog tempo en dat vraagt veel flexibiliteit en aanpassingsvermogen van alle ING medewerkers.

Om als medewerker mee te kunnen met veranderingen is het goed om zo nu en dan stil te staan bij je loopbaan en inzetbaarheid voor de ING organisatie.
Om dat te kunnen heeft ING aan Adviesbureau Kans gevraagd om jou als ING medewerker de mogelijkheid te bieden om de Loopbaanscan van Kans te doen. Met de uitkomst van deze loopbaanscan heb je een concreet Persoonlijk Loopbaanplan met duidelijke vervolgstappen binnen of buiten de ING. Je hebt een duidelijk idee en scherpe focus op hoe je verder wilt!!
Al vele collega’s van ING gingen je voor.

Als je voor James Loopbaan kiest:

 • word je begeleid door een zeer betrokken en ervaren loopbaancoach (CMI gecertificeerd)
 • volg je een programma dat is toegesneden op jouw persoonlijke (werk)situatie
 • bepaal je zelf het tempo en in hoeveel tijd je het programma doorloopt
 • maak je resultaatgerichte afspraken met je loopbaancoach
 • krijg je inzicht in jouw competenties, interesses en functies op de arbeidsmarkt
 • krijg je een concreet en haalbaar advies voor jouw volgende loopbaanstap(pen)
 • maak je een Persoonlijk ActiePlan waar je mee verder kunt

Mogelijke onderwerpen tijdens de loopbaanscan kunnen zijn:

 • Ik wil mijn plezier en inzetbaarheid in mijn huidige functie verhogen
 • Ik wil beter zicht krijgen op mijn competenties
 • Ik wil bepaalde kennis of vaardigheid vergroten
 • Ik wil een betere balans tussen mijn werk- en privéleven
 • Ik wil een andere functie binnen ING en vraag me af hoe ik dat aanpak
 • Ik zou wel eens willen weten wat mijn positie is op de veranderende arbeidsmarkt.
 • Ik zou willen weten welke functie(s) voor mij geschikt zouden zijn buiten ING.

Maar er zijn natuurlijk vele andere onderwerpen mogelijk. Samen met één van onze onafhankelijke loopbaancoaches doe je een kort, maar intensief onderzoek naar jouw eigen loopbaan binnen ING. De zeer ervaren loopbaancoaches van James Loopbaan zijn CMI gecertificeerd. Alle persoonlijke gegevens die je voor de Loopbaanscan met ons deelt zijn persoonlijk, blijven jouw eigendom en worden door ons vertrouwelijk behandeld.

De Loopbaanscan van James is een programma, waarbij je een duidelijk beeld krijgt van jouw competenties, motivatie en kansen op de arbeidsmarkt. Bovendien krijg je van een deskundige loopbaancoach concreet advies voor jouw volgende loopbaanstap. Hierna ben je in staat om je persoonlijke loopbaan/actieplan te maken en indien je dat wenst met je leidinggevende te bespreken.

Hoe werkt de scan?

De groeimeter
Je start de scan met het invullen van je persoonlijke Groeimeter. De groeimeter bevat een lijst met vragen die passen bij je leeftijdsfase. Door deze vragen te beantwoorden wordt je je bewust van je plezier in werk, je talentontwikkeling, je belastbaarheid en vitaliteit, je loopbaanontwikkeling en je opleidingsbehoefte. De groeimeter helpt je om stil te staan bij de thema’s die voor jou op dit moment belangrijk zijn.

Een persoonlijk kennismakingsgesprek
Na het invullen van de groeimeter heb je een uitgebreid persoonlijk kennismakingsgesprek met één van onze loopbaancoaches, waarin de uitkomsten van de groeimeter met je worden besproken. Ook staat de loopbaancoach stil bij je cv, je loopbaanvragen en je verwachtingen van de Kansscan. Op deze manier kan de loopbaancoach een programma op maat met je maken. Tevens geeft je loopbaancoach toelichting over de opdrachten die tijdens de Kansscan worden gemaakt, waaronder een onderzoek naar je interesses, competenties en vaardigheden.

De verdieping
Vervolgens vinden er twee persoonlijke begeleidingsgesprekken plaats. Tijdens deze bijeenkomsten krijg je en helder beeld over je sterkste competenties, je belangrijkste interesses, de arbeidsgebieden waar je het beste past, maar vooral ook over welke functies/rollen het meest geschikt voor je zijn. Samen met je loopbaancoach ben je dan in staat om met een duidelijke focus een persoonlijk loopbaanplan op te stellen. In dit loopbaanplan beschrijf je heel concreet je loopbaandoelen en de manier waarop je deze wilt bereiken. Als invulling van je loopbaandoelen kun je denken aan verdere ontwikkeling in je huidige functie, verdere ontwikkeling en/of andere functie binnen ING dan wel mogelijke functie(s) buiten ING.

Vaststelling van het loopbaanplan
Tenslotte wordt tijdens een afrondende vierde bijeenkomst je definitieve loopbaanplan vastgesteld. Daarmee heb je een mooi instrument in handen om, indien je dat wenst, je plan met je leidinggevende te bespreken. Je kunt overigens de loopbaanscan binnen werktijd doen. Om de kwaliteit en de resultaten van de Kansscan zo goed mogelijk samen met je te borgen, neemt je loopbaancoach 2 maanden na afronding van het begeleidingstraject contact met je op.

Een prettig gevoel!
Na afloop van de scan heb je een concreet Persoonlijk Loopbaanplan. Hiermee kun je duidelijke stappen zetten binnen ING of misschien wel daarbuiten. Je kunt natuurlijk ook de bevestiging krijgen dat je al helemaal op je plek zit. Ook een prettig gevoel! De opbrengst van de loopbaanscan bestaat concreet uit een persoonlijk loopbaanplan met een goed basis cv, een duidelijk persoonsprofiel, een ambitiestatement, een actieplan en de conclusies en aanbevelingen van je loopbaancoach.

Interesse?

Als je interesse hebt in de scan dan nodigen wij je graag uit om je bij ons aan te melden. Deze loopbaancoaching wordt betaald uit het centrale budget voor persoonlijke ontwikkeling. Je kunt je aanmelden via Kies je Koers op intranet. Na aanmelding word je zo snel mogelijk door ons benaderd voor de eerste afspraak. Je kunt ook een mail sturen naar info@jamesloopbaan.nl of ons bellen op 030-7511900.