Rabobank

Met de loopbaancheck van James hou je je inzetbaarheid hoog!

Voor jou als medewerker van de Rabobank heeft James een kort loopbaantraject. Deze is gericht op het onderzoek naar wie je bent, wat je kunt, wat je wilt, in hoeverre je huidige baan daarbij aansluit en hoe je effectief kunt netwerken. Na je aanmelding volgt eerst de telefonische intake (30 minuten) om een en ander af te stemmen.

 

Een Rabobankmedewerker vertelt over haar ervaring met de Loopbaancheck bij James.

 

James heeft twee modules.

Module 1: Profiel en Persoonlijk Loopbaanplan

-2 gesprekken van 1,5 uur binnen 4 weken en telefonisch/mailcontact, indien nodig 2 keer per week-

 

In deze module ga je je persoonlijke en professionele profiel opstellen aan de hand van de interesse en competentietest (de Linc test). De testuitslag krijg je in een rapport. Daarnaast komen oa. de volgende instrumenten aan de orde:

 • Interesse- en competentieonderzoek;
 • Loopbaanperspectief en persoonlijk profiel;
 • De 360 graden feedback en de kernkwadranten;
 • Succesanalyse.

Vervolgens maak je een concreet actieplan waarin wordt opgenomen:

 • Vertaling van profiel naar loopbaandoelen/functies;
 • Concrete acties, uitgezet in de tijd, waarmee deze doelen bereikt kunnen worden.

Je loopbaancoach zal je op elk onderdeel feedback geven en ondersteunen.

 

Resultaat
Na het volgen van deze module heb je een duidelijk loopbaanplan.

Module 2: Presentatie en Perspectief

-2 gesprekken van 1,5 uur binnen 4 weken en telefonisch/mailcontact, indien nodig 2 keer per week-

 

Deze module is geschikt voor mensen die al een loopbaanplan hebben.
In deze module ga je aan de slag met hoe je je goed kunt presenteren en profileren en hoe je actief de arbeidsmarkt op kan. Op de huidige arbeidsmarkt worden de meeste banen gevonden via netwerken. In deze module gaan we in op hoe dat werkt, welke middelen/media je kunt toepassen en hoe gebruik gemaakt kan worden van een eigen netwerk én dat van anderen, zoals bijvoorbeeld het netwerk van James.

Daarnaast komt het sollicitatieproces aan de orde: wat is belangrijk bij het solliciteren, hoe vind je vacatures, wat moet er opgenomen worden in een motivatiebrief, etc. Aan de hand van instrumenten en informatie over solliciteren/presenteren in het James Portaal (e-portfolio) neem je concrete stappen. Onze loopbaancoach wijst je daarbij de weg en geeft je feedback.

 

De volgende activiteiten komen o.a. aan bod:

 • Actualiseren cv, schrijven van motivatie/sollicitatiebrief;
 • Netwerken en solliciteren via sociale media;
 • Voorbereiding netwerk- en sollicitatiegesprekken;
 • Het opbouwen en benutten van een netwerk/verschillende vormen van netwerken.

Ook wordt samen met de loopbaancoach bekeken welke opleiding eventueel de kansen op de arbeidsmarkt kan vergroten. De coaching is dan o.a. gericht op:

 • Het vinden van vacatures. Ook op het James Portaal;
 • Indien gewenst het opsporen van werkervaringsplaatsen;
 • Contacten leggen met organisaties en intermediairs;
 • Indien gewenst onderzoeken van mogelijkheden tot omscholing/bijscholing (informatie over beroepen en opleidingen staat ook op het James Portaal).

 

Resultaat
Na het volgen van deze module neem je de zelfregie stevig in handen bij het vinden van een nieuwe baan.

Loopbaancoaches en geheimhouding
De loopbaancoaches van James zijn lid van de NOLOC en/of CMI gecertificeerd. De medewerkers van James zijn gehouden aan een geheimhoudingsplicht. De inhoud van de gesprekken blijft vertrouwelijk.

 

Het James Portaal
Bij de start van het traject krijg je een eigen e-portfolio in het James Portaal. Dit is een persoonlijke digitale map, waarin alle gegevens verzameld kunnen worden en een cv en showcase gemaakt kan worden. Via het James Portaal kan ook met de loopbaancoach worden gecommuniceerd. In het James Portaal staan alle opdrachten, vragenlijsten en overige informatie met betrekking tot Profielopbouw, Persoonlijk Loopbaanplan, Presentatie en Perspectief. Ook vind je hier informatie over opleidingen, beroepen en up to date vacatures.

 

Locatie
Onze coachingstrajecten vinden plaats in de vestigingen van James en middels e-coaching: Skype, telefonisch of Facetime. James heeft kantoren in Amsterdam, Apeldoorn, Assen, Breda, Bussum, Den Haag, Drachten, Eindhoven, Groningen, Haarlem Spaarnwoude, Hoofddorp, Leiden, Rotterdam en Utrecht. Tevens kunnen wij beschikken over flexibele werkruimtes waar wij geen kantoren hebben.

 

Begeleidingsduur
De begeleidingsduur van het volgen van 1 module heeft een doorlooptijd van 1 maand. De doorlooptijd van het volgen van beide modules heeft een doorlooptijd van 1,5 maand. Je kunt gebruik blijven maken van het James Portaal als de coaching afgerond is. De begeleiding vindt plaats via persoonlijke gesprekken en e-coaching (telefonisch/skype/facetime en mailcontact). Je start met een telefonische intake.

 

Kosten
Inschrijven op beide modules: € 950,00 ex. 21% btw (€ 1.149,50 incl. btw). Afzonderlijke modules: € 500,00 ex. 21% btw (€ 605,00 incl. btw).

 

Locatie
Onze coachingstrajecten vinden plaats in de vestigingen van James en middels e-coaching: Skype, telefonisch of Facetime. James heeft kantoren in Amsterdam, Apeldoorn, Assen, Breda, Bussum, Den Haag, Drachten, Eindhoven, Groningen, Haarlem Spaarnwoude, Hoofddorp, Leiden, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht. Tevens kunnen wij beschikken over flexibele werkruimtes waar wij geen kantoren hebben.

 

Interesse, vragen of wil je je aanmelden?
Je kunt ons bellen op 030-7511900 of een email sturen naar info@jamesloopbaan.nl Je kunt je ook aanmelden door onderstaand formulier in te vullen.


Ik ga akkoord met de privacyverklaring van James BV.