VGZ

Voor een Kansrijke start naar uw eigen onderneming!

Mogelijk overweegt u of heeft u een plan om voor uzelf te beginnen. U ziet kansen om een idee, product of kerncompetentie van uzelf in te gaan zetten in een eigen praktijk of bedrijf.
Speciaal voor medewerkers van VGZ heeft James een begeleidingsprogramma Zelfstandig Ondernemerschap op maat gemaakt. Een persoonlijk en ondernemend programma waarin u door een ervaren coach op een betrokken wijze wordt begeleid naar een goede start van uw onderneming. Met dit programma heeft James de afgelopen 5 jaar al veel van uw VGZ collega’s geholpen met een succesvolle start van hun bedrijf.

U wilt natuurlijk ook graag een deskundig advies over wat er allemaal bij het opzetten van een onderneming komt kijken. Daarnaast wilt u ook zeker weten of een zelfstandige onderneming voor u wel realistisch en haalbaar is.

Daarom nodigen wij u graag uit voor een vrijblijvend advies- en kennismakingsgesprek met een Starterscoach van James. In dit gesprek wordt uitgebreid stilgestaan bij uw plannen en krijgt u al een eerste advies. Ook krijgt u inzicht in de wijze waarop wij u persoonlijk begeleiden naar een goede start van uw onderneming.

Wij bieden u de volgende route met de volgende fasen naar zelfstandig ondernemerschap aan:

Programma 1: Haalbaarheidsonderzoek (2 weken)

Fase 1: ondernemerstest
Met behulp van een online E-scan Ondernemerstest, die individueel wordt afgestemd op de medewerker, wordt de mate van ‘Entrepeneurschap’ van de medewerker gemeten.

De scan levert het volgende op:

 • Inzicht in de sterke en zwakke kanten als ondernemer;
 • Een grafisch overzicht van het ondernemersprofiel;
 • Persoonlijke eigenschappen, kwaliteiten en denkstijlen;
 • Tips en adviezen voor het omgaan met de verkregen inzichten;
 • Persoonskenmerken en hun belang in de fasen van een onderneming;
 • Conclusie over de mate van ondernemerschap;
 • Aanbeveling over de te volgen strategie.

Fase 2: Individueel gesprek
Op basis van deze E-scan Ondernemerstest wordt in een persoonlijk gesprek een advies aan de medewerker gegeven omtrent de verwachtingen van de slaagkans als zelfstandig ondernemer, ofwel een Go / No Go advies.

Wanneer het bovenstaande haalbaarheidsonderzoek een positief (Go) advies oplevert voor de medewerker kan de begeleiding vervolgd worden met programma 2: De Startersbegeleiding.

Fase 2: Uitgebreid onderzoek en vaststelling ondernemingsplan
In deze fase wordt gestart met een intensief onderzoek van:

 • Ideeen: product en/of dienst;
 • Product/markt combinaties;
 • De randvoorwaarden (zoals: financiën, organisatie, fiscaal/juridisch, privé-omstandigheden).

De resultaten van het onderzoek zullen in deze fase worden verwerkt in een ondernemingsplan. Wij hebben hierin de rol van adviseur en sparringpartner.

Fase 3: De start van de onderneming
Achtereenvolgens worden de volgende stadia doorlopen:

 • Start bedrijf;
 • Implementatie;
 • Introductie in netwerk van adviseurs.

Fase 4: Nazorg/sparringspartner
De coach fungeert gedurende deze periode vooral als sparringpartner en heeft regelmatig contact met de gestarte ondernemer (face-to-face, per e-mail en per telefoon).
De begeleiding zal plaatsvinden op het dichtst bijzijnde kantoor van James bij u in de buurt.

Interesse?

Indien u meer informatie wilt kunt u rechtstreeks contact opnemen met ons secretariaat via telefoonnummer: 030-7511900. U kunt ons ook per e-mail bereiken: info@jamesloopbaan.nl of onderstaand formulier invullen. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.


Ik ga akkoord met de privacyverklaring van James BV.