navigeer terug

Studieloopbaanadvies

Je wilt een opleiding gaan doen en hiervoor gebruik maken van de scholingsvoucher t.w.v. € 2.000. Maar welke opleiding? Welke manier van leren past bij jou? Is het de juiste opleiding voor de kant die je wilt opgaan? Oftewel, je wilt graag advies over de studiekeuze. Onze coaches kunnen jou helpen met studieloopbaanadvies.

Voor wie?

Een traject is gratis mogelijk als je een beveiliger bent en werkzaam bij een werkgever die valt onder de werkingssfeer van de cao voor de Particuliere Beveiliging en daardoor verplicht is aangesloten bij het Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging (SFPB). En je minimaal 2 jaar werkzaam in de branche.

Wat is houdt het in?

Door middel van jullie gesprekken geeft een loopbaancoach jou inzicht in je studiemogelijkheden. Deelname is vrijwillig en op eigen initiatief.

Onze coach begeleidt je bij het concreet maken van een mogelijke studierichting en het passend maken van deze mogelijkheid. Vragen waarop jullie samen naar een antwoord gaan zoeken kunnen zijn:

  • Welke opleiding past bij jou?
  • Is dit de juiste opleiding voor het werk dat je wil gaan doen?
  • Is het haalbaar naast werk en andere verplichtingen?
  • Hoe pak je het studeren op?

Hoe ziet een traject eruit?

Na jouw aanmelding op de site van SFPB neemt onze coach contact met jou op om het intakegesprek in te plannen.

Tijdens het intakegesprek (maximaal een half uur) worden jouw vragen en het doel helder gemaakt. Dus eigenlijk een soort inventarisatie van je scholingswens, maar ook wat kun je van de coach verwachten en hij/zij van jou.

Hierna hebben jullie samen een loopbaangesprek. Hierin kan een instrument (online test) worden ingezet, de best aansluitende opleiding wordt onderzocht en arbeidsmarktkansen worden bekeken. Hierdoor wordt het scholingsadvies concreet.

De derde afspraak is voor een afrondend gesprek, welke plaatsvindt tijdens de start van de opleiding of gaandeweg de opleiding. Een traject wordt afgerond met een voor jou ingevuld scholingsadvies.

Hoe meld ik me aan?

Wil jij je verder ontwikkelen, je loopbaan een boost geven? Schrijf je in via de site van SFPB.

Handige informatie en tips

Meer weten over het scholingsvoucher? Klik op de afbeelding .

Voor de scholingsvouchers, het studieloopbaanadvies en de studiebegeleiding heeft het SFPB een reglement opgesteld. Dit document is hier te lezen.

Heb je een extra steuntje in je rug nodig bij je opleiding? Gratis studiebegeleiding uitgevoerd door September Advies wordt ook aangeboden via SFPB. Meer informatie erover kun je hier lezen of klik op het logo.

Wil je alvast lezen over studeren naast je werk? Op het portaal www.loopbaancentraal.nl staan verschillende tips hierover, zoals