navigeer terug

Meer informatie over het scholingsbudget en onze hulp met het maken van jouw keuze

Wat levert het op?

Met een scholingsbudget uit de schoonmaak kun jij je omscholen naar een ander beroep. De loopbaancoaches van James helpen jou om de juiste keuze voor een passende opleiding te vinden en de aanvraag naar de commissie in te zenden.

Als je het lastig vindt om te kiezen welke opleiding voor jou geschikt is, staan onze loopbaancoaches ook voor je klaar. Een loopbaancoach helpt je om inzicht te krijgen in mogelijkheden voor jouw toekomst. Wanneer je samen met de coach een passende opleiding hebt gevonden, kun je daarna overgaan tot het aanvragen van een scholingsbudget.

Ben je benieuwd of het volgen van een opleiding iets voor jou is? Bekijk hier de video’s met interviews van je collega’s over hun opleiding: taaltraject, vakopleiding of een opleiding via het scholingsfonds.

Hoe werkt het?

Opleidingsbudget aanvragen

Wil je als schoonmaker graag een baan buiten de schoonmaakbranche, dan kun je een beroep doen op een tijdelijk budget waaruit je je scholing voor buiten de branche kunt betalen. Je kunt je opleiding vergoed krijgen als:

  • Je een duidelijk idee hebt welke richting je op wilt
  • De opleiding je kans op een baan buiten de schoonmaakbranche vergroot
  • Je minimaal 1 jaar in de schoonmaakbranche werkt in een functie die valt onder functiegroep A,B of D van de cao Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf. Klik hier om te bekijken welke functies daaronder vallen
  • Je niet in een re-integratietraject zit
  • Je de reiskosten zelf kunt betalen
  • Je genoeg eigen tijd hebt om de opleiding te volgen; dat kan niet onder werktijd
  • Je de Nederlandse taal goed beheerst

James adviseurs helpen je een scholingsaanvraag te maken. Zij onderzoeken met jou of de opleiding inderdaad bij je past, en of je door de opleiding meer kans hebt op een baan.

Hulp bij maken van jouw keuze

Wat kun je goed? Wat vind je leuk om te doen? Wat had je misschien altijd al willen worden, en hoe pak je dat aan? Het is best lastig om deze vragen zelf te beantwoorden. Wellicht heb je eerder nagedacht over een baan buiten de schoonmaakbranche, maar weet je niet precies wat er allemaal mogelijk is? Onze coaches helpen jou hierbij. Meld je aan en samen gaan jullie aan de slag.

Als je daarna weet wat je wilt en er is omscholing nodig, dan kun je kosteloos gebruik maken van het omscholingsbudget, zie ‘Opleidingsbudget’ hierboven.

Hoe meld je je aan?

Vul het formulier in via de inschrijfbutton bovenaan deze pagina. Vermeld voor welk schoonmaakbedrijf je werkt, geef aan of je je aanmeldt voor keuzehulp of het scholingsbudget. Geef aan welke opleiding je zou willen doen en een korte motivatie waarom je die opleiding wilt volgen. Wij bellen je om een afspraak te maken.

Een speciale commissie van werkgevers en werknemers bepaalt wie een opleiding mag gaan volgen. Er kunnen ongeveer 140 mensen gebruik maken van het fonds. Als dat aantal bereikt is en je meldt je nog aan, dan kom je op een wachtlijst. Wanneer het budget op is worden er geen nieuwe aanmeldingen in behandeling genomen. Via de RAS verneem je of je de opleiding van je keuze kunt gaan doen.

Twijfel je erover om een stap te zetten?

Ga er dan sowieso mee aan de slag! Dit hoef je niet alleen te doen, want onze coaches helpen jou hierbij. Luister naar het verhaal van Mario Nuzzolo en wat onze coach, Jochem van Lunteren, hierover zegt in dit filmpje >