Verhalen

James heeft veel kennis in huis en deelt deze graag. Collega’s vertellen in blogs wat ze dagelijks tegenkomen en alles rondom loopbaanontwikkeling.

Inspiratie opgedaan?

Filters

Ervaringen

Gewoon doen!

Overstappen van de ene naar de andere baan, daar kan voor iedereen een andere motivatie achter zitten. Boventalligheid, verhuizing, uitdaging nodig, een contract dat

Ervaringen

Sparren met de leerambassadeur

Veel werkenden lopen er tegenaan: je wilt je verder ontwikkelen, maar je weet niet wat de mogelijkheden zijn.

Opinie

In de rij voor de Omscholingswasstraat

Het is dringen geblazen voor de grote Omscholingswasstraat. Een gespannen rumoer gaat door de rij.

Ervaringen

Loopbaanhulp bij grote veranderingen

Voor veel werkenden is in 2020 een onzekere tijd aangebroken. Werk dat ze soms al jaren doen, kan wegvallen of sterk veranderen. En dat

Expertise

Een nieuwe werk-werkelijkheid?

De echte ontdekkingsreis bestaat er niet uit zoveel mogelijk nieuwe landen te zien maar de werkelijkheid met nieuwe ogen te bekijken.

Opinie

Vitaal werk in onzekere tijden

Naast alles wat het Corona virus al overhoop haalt, maakt het een onderscheid zichtbaar: dat tussen de ‘vitale’ en de ‘niet-vitale’ beroepen.

Expertise

Lang leve jouw loopbaan!

‘Nog nooit in de menselijke geschiedenis was loopbaanbegeleiding zo belangrijk!’ aldus Anthony Mann, beleidsadviseur bij de OECD.

Opinie

En nu jullie!

Na haar toespraak vol inspirerende voorbeelden van een ‘leven lang ontwikkelen’, keek de spreekster de kring rond. ‘En nu jullie!’

Ervaringen

Een stok achter de deur

“Zou jij mijn stok achter de deur willen zijn?” vraagt Kristel als ik haar vraag wanneer zij mij haar aangepaste cv gaat mailen.

Expertise

Verkopen is geen bijbaan

Natuurlijk mis ik dat. Iemand die mij kan helpen met: wat mijn kwaliteiten zijn en m’n vaardigheden. Dat is iets waar ik zelf gewoon geen duidelijk zicht op heb.

Ervaringen

Een eigen onderneming opzetten: Cherry deed het

Cherry Mozesz werkte vijftien jaar in creditmanagement. Ze wilde altijd al haar eigen onderneming starten, maar waarin wist ze niet.

Ervaringen

Janny, bedankt!

In 2018 sprak ik Janny, nadat zij zich had aangemeld voor het scholingsfonds van de Schoonmaak. Ze vertelde dat ze een opleiding richting de zorg wilde

Opinie

Het ontwikkelpotje van Koolmees

‘Het kabinet wil mensen stimuleren om zelf regie te nemen over hun loopbaan en hun leven

Ervaringen

Van schoonmaakster naar onderwijsassistente

Dondu Canli werkte acht jaar in de schoonmaak. Verder studeren was haar wens, maar de opleidingskosten en andere onzekerheden hielden haar tegen.

Ervaringen

Femke in haar zoektocht naar een droombaan

Met een hbo-diploma Bedrijfseconomie op zak was Femke altijd werkzaam in de financiële wereld. Tot ze op een dag een besluit nam

Ervaringen

Wat als je moet kiezen?

Bij James helpen we mensen graag om tijdig bij te sturen in hun loopbaan. Als je vooruit durft te kijken, en ziet hoe de wereld (en jij!) verandert

Expertise

Van beroepen naar skills

James is betrokken bij een interessant en innovatief project in de metropoolregio Amsterdam, House of Skills.

Opinie

Wie wijst de weg?

“Wat zou jij nodig hebben om op tijd je loopbaan bij te sturen? Om bij te gaan leren of het gesprek met je baas aan te gaan over je volgende stap?”