Leren in de beveiliging, of een stap naar buiten?

Opleidingen

Gezien alle nieuwe technologie is in de cao particuliere beveiliging de afspraak gemaakt om werknemers te helpen tijdens hun loopbaan binnen de beveiligingsbranche of werknemers te ondersteunen om buiten de branche aan de slag te gaan. Wil je jezelf ontwikkelen binnen de beveiligingsbranche, dan zijn er mogelijkheden via het Sociaal Fonds. Kijk hiervoor op de website van de beveiligingsbranche of bespreek dit eens met je baas.

Wil je als beveiliger graag een baan buiten de beveiligingsbranche, dan kun je een beroep doen op een tijdelijk budget waaruit je je scholing voor buiten de branche kunt betalen. Zie update hieronder voor huidige status inschrijvingen.

Je kunt je opleiding vergoed krijgen als:

  • Je gemotiveerd bent om een nieuwe start te maken
  • De opleiding je kans op een baan buiten de beveiligingsbranche vergroot
  • Je minimaal 1 jaar in de particuliere beveiligingsbranche werkt en valt onder de cao particuliere beveiliging.
  • Je de Nederlandse taal voldoende beheerst
  • Je genoeg eigen tijd hebt om de opleiding te volgen; dat kan niet onder werktijd

James adviseurs helpen je een scholingsaanvraag te maken. Zij onderzoeken met jou of de opleiding inderdaad bij je past, en of je door de opleiding meer kans hebt op een baan.

Update 27 augustus 2019 – inschrijvingen stopgezet

Wegens groot succes zijn er veel aanmeldingen binnengekomen van beveiligers die een beroep doen op het scholingsbudget dat mede mogelijk is gemaakt door de sociale partners in de beveiligingsbranche: FNV Beveiliging, De Unie Security, CNV Vakmensen en de Nederlandse Veiligheidsbranche. Op dit moment is er naar aanleiding van het aantal aanmeldingen een wachtlijst en om deze reden wordt de inschrijving stopgezet. Mocht er weer gelegenheid zijn om een beroep te doen op deze regeling, dan zal het Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging iedereen tijdig informeren, tevens kun je deze en de site van de beveiligingsbranche in de gaten houden.

 

 

Hierbij de link naar het reglement scholingsproject en tevens de link naar de privacyverklaring van James BV.

Meer informatie

Heb je vragen over je loopbaan? Neem contact met ons op.

Hilde Stringa
Organisaties in de sector
Handige links