navigeer terug

Switchen naar de sector BOUW & TECHNIEK

Weleens gedacht om te switchen naar een andere sector, zoals de bouw? Want, coronacrisis of niet, de bouwsector heeft heel veel vacatures. Misschien denk je nu aan een baan in de werkplaats, maar er zijn ook veel andere banen in deze sector. Weet jij welke?

Wat is een switcher?
Een switcher, ook wel zij-instromer genoemd, is iemand die de overstap maakt naar een andere functie. Deze functie valt meestal binnen een vakgebied waar hij/zij (nog) geen ervaring in heeft of opleiding voor afgerond heeft, maar dit vak wel graag wil leren en uitoefenen.

Om terug te komen op de vraag of jij weet welke banen er zijn, hierbij een paar voorbeelden: werkvoorbereider, calculator, energieadviseur, projectleider, BIM-Modelleur, adviseur duurzaamheid, accountmanager, contractmanager, inkoper, projectadministrateur.

Bekijk hier hoe Mirjam de switch heeft gemaakt van financieel adviseur naar kopersbegeleider:

Ben jij nieuwsgierig hoe het is om te switchen naar de bouw?
Mirjam vertelt in dit filmpje dat zij blij verrast is met deze overstap. Ze heeft ervaren dat het echt een drempel kan zijn om te beginnen, maar als de stap gezet is, dat het dan echt heel leuk is om te doen en je er energie van krijgt.

Wil jij uitzoeken of jij ook zoveel energie zal krijgen van een baan in deze sector? Dan kun je je bij ons aanmelden voor 1 of meerdere gesprekken met een van onze loopbaancoaches. We gaan een persoonlijk gesprek met je aan om te ontdekken wat je wilt, waarom en wat jouw verwachtingen zijn.

Door onze jarenlange ervaring met loopbaanbegeleiding van mensen in de bouwwereld, weten onze coaches waarover ze praten en zij helpen jou met het antwoord op de vraag: wat te doen?

Meer informatie
Wil je meer hierover weten of heb je nog vragen? Neem rechtstreeks contact op met Paul Vissers 06 28 32 90 27

En er is ook nog deze informatiefolder als je op je gemak wilt doornemen wat het precies inhoudt.

Aanmelden voor een kosteloos traject met een van onze loopbaancoaches
Klik op de paarse balk bovenaan de pagina ‘Meer informatie en aanmelden’ en laat je gegevens achter. Je krijgt dan snel reactie van ons.