Gewoon doen!

1078

Overstappen van de ene naar de andere baan, daar kan voor iedereen een andere motivatie achter zitten. Boventalligheid, verhuizing, uitdaging nodig, een contract dat niet verlengd wordt, noem maar op.

Rebecca werkte in het hotelwezen, maar kwam erachter dat het toch niets voor haar was. Ze is niet iemand die snel hulp vraagt, maar vond het achteraf toch heel fijn om met een loopbaancoach over dingen te sparren. “Je gaat graven naar jezelf, wat je leuk vindt en kunt bereiken. Daar leer je ook weer heel veel van”.

Ömür (foto bovenaan) voelde weinig uitdaging meer in zijn werk. Hij heeft de kans aangegrepen om gratis loopbaancoaching te krijgen via de leerrekening. Samen met James coach Yvonne heeft hij gekeken waar voor hem de uitdaging in zijn werk zit. Hij weet nu specifiek welke kant hij op wil gaan en zoekt daar een opleiding bij. “Gewoon doen!” is zijn tip voor anderen “Uiteindelijk wordt je er nog gelukkiger van”.

Bijscholing of omscholing kan ook het proces in gang zetten om naar een andere baan of functie over te stappen. Voor Koos ging er zelfs een heel nieuwe wereld open. Hij kon niet goed lezen en schrijven, volgde taalscholing en schreef daar boeken over. Hij heeft het licht gezien, zegt hij: “Elk woord wat je leert is van jou en niemand kan het je afnemen”.

De SER heeft van deze praktijkverhalen een filmpje gemaakt, en mooier dan dit kunnen wij het niet vertellen:

Heb jij ook een verhaal over het overstappen naar een andere baan? Wij horen het graag van je, zo kun je iemand anders misschien weer motiveren om de stap te zetten.

Nancy de Meij

Meer Ervaringen